Belföld

A MDF országos választmány elnököt újított

Ismét Katona Kálmánt választotta elnökének az MDF országos választmánya, a két alelnök Kálmánné Szabó Katalin és Petronyák László lett. Erről Dávid Ibolya számolt be szombati sajtótájékoztatón .

Az MDF elnöke elmondta: hónapok óta tart a tisztújítás a pártban. Három hete pártelnököt, egy hete az országos elnökség elnökét, most pedig választmányi vezetést választottak.

Katona Kálmán kitért arra: a választmány felszólítja a kormányt, hogy az eddigieknél határozottabban lépjen fel a Szentgotthárdnál osztrák oldalról érkező környezetszennyezés megszüntetése és újabb környezetszennyező beruházás létesítésének megakadályozása érdekében.


A MDF országos választmány elnököt újított 1

Újraválasztották Katona Kálmánt (Fotó:MTI)


Hozzátette: az osztrák vállalatok évek óta szennyezik a Rába és a Lapincs vizét, és most a határ mellett hulladékégetőt akarnak építeni. A politikus szerint ez akkor is érinti Szentgotthárdot és térségét, ha a füstkibocsátás a megengedett értékhatáron belül lesz, az uralkodó szélirány ugyanis nyugati, azaz mindent Magyarországra fúj. Ráadásul nagy közlekedési terhelésre is számítani lehet – jegyezte meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik