Belföld

Horn szociáldemokratának nevezte Kádárt

Horn Gyula szociáldemokrata politikusnak nevezte Kádár Jánost, aki a „megélhetés biztonságát” teremtette meg a magyar embereknek.

„Én kísértem őt egy franciaországi úton, ahol arról győződhettem meg, hogy igenis Kádár János, nyugodtan merem mondani, szociáldemokrata politikus volt” – jelentette ki Horn Gyula az MSZP Nyugdíjas Tagozatának fórumán. .


A volt miniszterelnök arra a hallgatói felvetésre válaszolta ezt, amely Gyurcsány Ferencnek a pártkongresszuson elhangzott értékelését bírálta Nagy Imre és Kádár János szerepének megítélésében. „Semmi értelme új frontot nyitni, szembeállítani két ember emlékét” – mondta.


Ezt a véleményét a párt elnökének is megfogalmazta – tette hozzá. „Kádár János olyat tett meg, amit kevés magyar politikus (…), az embereknek biztonságot teremtett, a megélhetés biztonságát” – szögezte le.

A szocialista politikus köszönetet mondott a jelenlévőknek, hogy mint mondta, most is kibírják, elviselik a nehézségeket, amit a költségvetési megszorítások, a reformok és a jövőt meghatározó fejlesztések együtt rónak rájuk.

„A célokkal nagyobb bajok nincsenek, de a megvalósításuk nagy próbatételt jelent” – mondta. Megítélése szerint „nem kis dolog az egészségügyi reform, de egy sor területen már közel áll a befejezéshez”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik