Belföld

Még sincsenek új információk a móri rablásról

A móri perben tanúskodó, és a „valódi” elkövetőket sejtető tanúk nem álltak elő olyan új érdemi információval, amelyet a nyomozóhatóság ne ellenőrzött volna – mondta a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Morvai Attila ennél többet egyelőre nem kívánt közölni azzal kapcsolatban, hogy a Fővárosi Bíróságon szerdán két tanú alkut kínált az ügyészségnek információikért cserébe. A két férfi Hajdú László büntetőperében azt vallotta: tudják, kik az igazi móri bankrablók. A nyolc halálos áldozatot követelő, 2002. május 9-én történt bankrablás Hajdú László vonatkozásában újrakezdett perében a tanúk azt mondták: csak akkor kérnek az információikért cserébe bármit is, ha állításaik megalapozottá válnak. A magyar férfi személyi biztonságot, illetve saját ügyében enyhébb büntetést kért, míg szlovák társa mindemellett a móri bankrablókra kitűzött 25 millió forintos nyomravezetői díjra is igényt tartana.

A szlovák és a magyar állampolgár már tavaly is felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, illetve az ügyészséggel, hogy információikat átadják. Akkor is arra hivatkozva utasították el a megkeresésüket, hogy beadványukban semmilyen konkrétumot nem jelöltek meg. Neveket, cégneveket és más pontos adatot szerdán sem közöltek a bíróságon annak ellenére sem, hogy az eljáró bíró felszólította őket: nemcsak az követ el hamis tanúzást, aki valótlanságot állít, hanem az is, aki valós tényt hallgat el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik