Belföld

Meghiúsulhat a Városháza parkba tervezett tüntetés

A Városháza építési területté nyilvánította a Városháza parkot, így az a gyülekezési törvény szerint nem közterület, a rendőrségnek nincs hatásköre a bejelentett demonstráció elbírálására.

A BRFK megállapította a hatásköre hiányát, mivel a Városháza építési területté nyilvánította a Madách térrel szembeni parkot. A Városháza park október 23-án annyira megrongálódott, hogy a Városháza életveszélyes területté nyilvánította, elrendelte lezárását, így a park építési területnek minősül. A park tehát elveszítette közterületi jellegét, vagyis a gyülekezési törvény szerint nem közterület.

Takács András, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője szerdán jelentette be, hogy a Városháza parkba költöznek pénteken a korábbi Kossuth téri tüntetők, oda, ahol a Liberálisok Háza is állt. Elmondta: már három napja leadták a BRFK-n a területfoglalási igényüket. “Úgy látszik, a politika mindent felülír” – vélekedett. Az ügyvivő nem tudott arra a kérdésre válaszolni, hogy társaival mely lehetséges helyszínekről tanácskoznak, hol folytatódhat a tüntetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik