Belföld

Orbán jövő héten tárgyal Tarlós Istvánnal a főpolgármester-jelöltségről

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke jövő hét elején személyesen tárgyal Tarlós István III. kerületi polgármesterrel a párt főpolgármester-jelölti felkéréséről – tájékoztatott az ellenzéki párt sajtóosztálya.

A Fidesz elnöksége a nap folyamán tartott elnökségi ülésen tárgyalt az önkormányzati választások előkészületeiről, és megvitatta Tarlós Istvánnak a főpolgármester-jelöltséggel kapcsolatban Kövér Lászlónak, a párt választmányi elnökének írt válaszlevelét – áll a közleményben.

Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke szerdán levélben kérte fel Tarlós Istvánt, hogy a budapesti választmány javaslata alapján legyen a Fidesz főpolgármester-jelöltje. A Fidesz elnöksége az ülésen úgy döntött: „szükségesnek és indokoltnak tartja, hogy Tarlós István és Orbán Viktor a jövő hét elején személyesen tárgyaljon a főpolgármester-jelöltségről”.

A közlemény tartalmazza az önkormányzati politikus válaszlevelét, amelyben Tarlós István feltételekhez köti a felkérés elfogadását. Mint írta, „már 1994 óta független polgármesterként dolgozom, és ahogy eddig, úgy ezután sem pártérdekeket akarok képviselni, hanem Budapest és a budapestiek érdekeit szeretném szem előtt tartani”.

Tarlós István hozzáfűzte: szakmai alapokon, reális és kiegyensúlyozott várospolitikát kíván folytatni, ezért kezdeményez találkozót a Fidesz elnökével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik