Belföld

Az MDF kizárta az ajkai és pápai renitens elnököket

Fegyelmivel kizárták csütörtökön este az MDF-ből a párt ajkai és pápai elnökét. A pártvezetők a választásokon az MDF jelöltjei ellen, a fideszesek mellett kampányoltak.

A fegyelmi kizárást az alapozta meg, hogy a párt ajkai és pápai elnöke a parlamenti választások két fordulója között olyan dokumentumokat és hirdetéseket jelentetett meg, amely cselekménnyel az MDF alapszabályát és etikai szabályzatát súlyosan megsértették. Mindkét városi elnök kampányolt az MDF ajkai és zirci parlamenti képviselő-jelöltje ellen, s velük szemben a Fidesz jelöltjének támogatására buzdították az MDF helyi tagjait és szimpatizánsait – mondta el Veszprém Megyei Választmánya fegyelmi bizottságának elnöke,
Bódis László az MTI-nek.

Hermann István, az MDF pápai elnöke kifejtette, hogy elismeri, hogy az MDF elnökasszonyának kényére-kedvére alakított alapszabály számtalan bekezdését és alpontját megszegte. Az elnökasszonnyal ellentétben ő a jobboldal győzelmét akarta segíteni, s nem kívánt a baloldal szekértolója lenni. Horváth Dániel, az MDF ajkai elnöke az MTI-nek elmondta: számított a kizárására. Szerinte a Dávid Ibolya vezette MDF-nek az MSZP hatalomba segítése volt a célja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik