Belföld

Kuncze nem hisz a kétharmados törvényekben

Kuncze Gábor SZDSZ-elnök szerint jelenleg a politikában nincs kellő bátorság a reformokhoz, nem lesz semmi az önkormányzati rendszer átalakításából, sem a parlamenti képviselők számának csökkentéséből.

„Most kellenek a reformok, mindenki azt mondja, hogy az önkormányzati rendszert át kell alakítani, ott vannak a törvények a parlament előtt. Nem lesz belőlük semmi” – jelentette ki a liberális párt elnöke a Magyar Televízió reggeli műsorában pénteken.

Hangsúlyozta: úgy látszik, még mindig nem nőtt fel odáig az ország, hogy felismerje, mindenkinek a saját maga által képviselt érdekeket az ország érdekei mögé kell helyeznie. Hozzátette: a kétharmados törvényekről történő szavazáskor kell az ellenzék együttműködése is, de ha az ellenzék arra játszik, hogy minél rosszabb, annál jobb, akkor ezek megszavazására nem sok esély van.

Kuncze Gábor a hitelminősítők által jelzett 11 százalékos éves államháztartási hiányt megengedhetetlennek nevezte, és mint mondta, a kormány szerint ez 8 százalék lesz. Beszélt arról is, hogy a kormány hitelessége az ország hitelessége, amelyet meg kell próbálni helyreállítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik