Belföld

Gyurcsány: ennyit ér a hazafiság?

„A hazafiság annyit ér, hogy négy százalék adóemelés már kioltja?” tette fel a kérdést blogjában Gyurcsány Ferenc a tegnapi Országos Érdekegyeztető Tanáccsal folytatott vitával kapcsolatban.

Gyurcsány Ferenc szerint a tegnapi vitán az országról volt szó, amiben ha továbbra is mindenki azt teszi, és azt mondja, amit az elmúlt években, akkor semmi nem fog változni. „Volt bennem megbántottság és sértettség” – teszi hozzá. Blogja szerint önérzetesen utasította vissza azt a fenyegetést, hogy a magyar cégek az alacsonyabb adó miatt átjelentenék magukat papíron Szlovákiába. Szerinte egyénileg mindenki azt tesz, amit akar, de ha a cégeket átjelentik, akkor is maradnak itt milliók, akik nem akarnak, vagy éppen nem tudnak elmenni. „Nekik iskola kell, meg út, meg nyugdíj, meg ezer dolog. Velük mi lesz?” – teszi fel a kérdést a kormányfő.

„Tegnap a társadalmi partnerséget megtestesítő nemzeti intézmény ülésén ültünk, ahol az országról van szó. Akik ott ülnek, azok nem magukat, és nem egyszerűen a mögöttük állók érdekeit képviselik. Itt valami többről is szó van” – írja.

A kormányfő szerint a költségvetés rendbetételéhez nincs más út rövid távon, mint a kiadások csökkentése mellett növelni az állam bevételeit. „A sok, csak önmagára figyelő részakaratból nem épül új Magyarország. Meg abból sem, ha a tehetősek elmennek. Meg fenyegetésből se” – folytatja indulatosan.

„Dolgunk van! Húzzunk bele, drága barátaim!” – fejezi be Gyurcsány a bejegyzést. Szerinte bátorsággal és példamutatással le lehet térni az eddigi útról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik