Belföld

Gyurcsány kétszer vitázna

Két külön miniszterelnök-jelölti vitát javasol Gyurcsány Ferenc, aki szerint előbb a parlamenti pártok listavezetői, majd a legnagyobb kormánypárt és a legnagyobb ellenzéki párt jelöltjei ütköztetnék programjukat.

Gál J. Zoltán államtitkár, az MSZP kampányának kommunikációs vezetője közölte: a Fidesz már negyedszer módosította az álláspontját, ezért a vitáról folyó vitát lezárandó, Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt kezdeményezi, hogy 2006. április 3-án a parlamenti pártok listavezetőinek négyes vitáját rendezzék meg, majd 2006. április 5-én kétoldalú vitára várja a Fidesz majdan megnevezendő miniszterelnök-jelöltjét.

Gyurcsány Ferenc véleménye szerint a két vita szolgálja Magyarország érdekeit, segíti az állampolgárokat az eligazodásban – hangsúlyozta a szocialista párt kampányának kommunikációs vezetője. A vitákat a legszélesebb nyilvánosság előtt kell megrendezni, a részletekről való egyeztetésnek pedig akkor jön el az ideje, ha a Fidesz végre megalkotja programját és megnevezi miniszterelnök-jelöltjét – tette hozzá.

Fidesz szóvivője azt mondta: megfontolnak minden javaslatot, ami a baloldalról érkezik. Ugyanakkor hangsúlyozta: itt volna az ideje annak, hogy a kormány ne menekülési lehetőséget keressen, hanem egyenesen adjon választ a Fidesz vitasorozatra szóló meghívására.

Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese elmondta: Dávid Ibolya elfogadja a meghívást az április 3-ai vitára, ugyanakkor részt kíván venni az április 5-ei miniszterelnök-jelölti vitán is. Mint mondta, az MDF egyetért azzal, hogy külön-külön vitát rendezzenek a pártok listavezetői és miniszterelnök-jelöltjei, ugyanakkor értelmezhetetlennek tartják a kormányfő azon javaslatát, hogy a miniszterelnök-jelöltek vitája kétoldalú legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik