Belföld

Szünetelteti SZDSZ-tagságát Mécs Imre

Mécs Imre öt évig szünetelteti SZDSZ-tagságát, ennek oka, hogy a képviselő a 2006-os választásokon az MSZP országos listáján indul. Az erről szóló információt a képviselő pénteken közölte az MTI-vel.

“Az SZDSZ alapszabályának 31 paragrafusa alapján SZDSZ-tagságomat öt évig szüneteltetem, ami ezáltal nem szűnik meg, de ez alatt az időszak alatt a tagságból származó jogaimat nem gyakorolhatom, kötelességeimet nem kell teljesítenem, (…) ami politikai mozgásteret ad arra is, hogy a parlamentbe bejuthassak” – mondta Mécs Imre, aki azzal indokolta döntését, hogy az MSZP országos listáján indul majd a 2006-os választásokon.

A politikus meg kívánja tartani az SZDSZ-szel az eszmei kapcsolatot. Mint mondta, tagságának felfüggesztése bármikor megszüntethető. A képviselő döntését csütörtökön jelentette be az SZDSZ XV. kerületi alapszervezetében, amelyhez tartozik.

Mécs Imre, aki az SZDSZ egyik alapító tagja, november végén jelentette be, hogy a 2006-os választásokon nem az SZDSZ színeiben indul, hanem az MSZP listáján. Akkor azzal indokolta döntését, hogy eredetileg az SZDSZ és az MSZP közös jelöltjeként kívánt volna indulni a főváros I. kerületének 1-es számú választókörzetében.

A liberális párt helyi szervezete támogatta a képviselő egyéni jelölését, az SZDSZ ügyvivői testülete is jóváhagyta, a közös jelöltséget azonban nem támogatta a vegyes körzetben szintén jelölési joggal bíró II. kerületi szervezet. “Én így döntöttem, mert úgy gondoltam, hogy egyrészt a szociálliberális elvek, másrészt pedig ’56 képviselete nagyon fontos” a parlamentben – mondta a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik