Belföld

Ferge Zsuzsa számít a civil szervezetekre

Szakemberek és civilek is segítik majd a Nemzeti Szegénységellenes program kimunkálását; a program kidolgozásához "helyet és keretet" a Magyar Tudományos Akadémia ad - közölte az MTI érdeklődésére pénteken Ferge Zsuzsa szociológus.

“Azt sejtjük, hogy vannak nagyon sürgős és azonnali problémák, azokat egy csokorba lehet szedni. Meg lehet nézni, ami már megvan, hogyan működik, és milyen irányban kellene tovább fejleszteni. Egy hosszabb távú terv biztos, hogy nagyobb előkészületet igényel” – tette hozzá Ferge Zsuzsa.

A szociológus elmondta: “kevés formalitással”, sok szakemberrel, sok civil szervezettel fognak majd dolgozni, akik azt szeretnék, hogy a programból fokozatosan és folyamatosan valósuljanak majd meg egyes elemek.

A miniszterelnök október 15-én jelentette be a Nemzeti Szegénységellenes Program kidolgozását az Országházban, a Szegénységben Élők Első Találkozóján. Gyurcsány Ferenc akkor úgy fogalmazott, hogy ideje kidolgozni egy átfogó programot, amelynek első pillére a gyermekszegénység elleni program lenne. Közölte azt is, hogy a kormány felkérésére Ferge Zsuzsa szociológus elvállalta a Szegénységellenes Hálózatra támaszkodva egy olyan program kimunkálását, amely nem csak a következő tíz évre szóló hosszú távú stratégiát vázolja fel, hanem útmutatást nyújt a következő egy-két évre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik