Belföld

Újra Orbán Viktor az elnök, Pelczné és Varga Mihály a két új alelnök

A Fidesz kongresszus megválasztotta az elnököt és az új alelnököket, az öt jelölt közül Pálinkás József kapta a legkevesbb voksot.

Orbán Viktort, a Fidesz eddigi elnökét választották újra a párt tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten. Orbán Viktor egyedüli jelöltként indult a pártelnöki posztért, és 1318 szavazatot kapott a küldöttektől az érvényes 1319 voksból.

Pelczné Gáll Ildikót, a Fidesz önkormányzati képviselőjét, a Miskolci Egyetem a tanszékvezető docensét és Varga Mihályt, a frakció gazdasági kabinetjének vezetőjét, az Orbán-kormány volt pénzügyminiszterét választották a Fidesz két új alelnökévé a párt tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten. A két eddig alelnök Pokorni Zoltán és Schmitt Pál a posztján maradt.

Pokorni Zoltán 1210 szavazatot, Schmitt Pál 1171-et, Varga Mihály 1135-öt, Pelczné Gáll Ildikó 1030-at, Pálinkás József, a kulturális tagozat elnöke, az ötödik jelölt pedig 575 voksot kapott. Az alapszabály módosítása következtében választottak az eddigi két alelnök helyett négyet.

A kongresszust videóüzenetben köszöntötte többek között Silvio Berlusconi, olasz miniszterelnök, Wolfgang Schüssel, osztrák kancellár, Edmund Stoiber a német CSU elnöke, Wilfred Martens, az Európai Néppárt elnöke, valamint Hans-Gert Pöttering, a Néppárt frakcióvezetője is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik