Belföld

Kormánypárti jelölt nyert Szegeden

Solymos László, az MSZP, az SZDSZ, az MSZDP és a Centrum párt támogatásával indult jelölt nyerte az időközi önkormányzati választást a szegedi 21-es számú választókörzetben vasárnap – tájékoztatta az MTI-t Mózes Ervin jegyző.

A nem hivatalos végeredmény szerint a kormánypárti jelölt, aki az elmúlt három évben Botka László polgármester kabinetfőnökeként dolgozott, 490 szavazatot kapott, így 44 vokssal előzte meg Dobó Jánost, az Fidesz-MDF-KDNP közös jelöltjét – közölte a jegyző.

A pártoktól függetlenül az Együtt Szegedért Egyesület támogatásával induló Berényi Károlyné 21-en, Hajdú Andrásra, a MIÉP jelöltjére pedig 15-en szavaztak – tudatta.

A részvétel 18,7 százalékos volt, a szavazáson a 5205 választásra jogosult polgár közül 974 vett részt, ketten érvénytelen voksot adtak le.

Az időközi választáson az egyik jelölt neve rosszul szerepelt a szavazószelvényen, a hibát a szavazókörökben a bizottságok javították minden szelvényen, kézzel.

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a korábbi szocialista képviselő, Havráné Mohácsi Ildikó lemondott mandátumáról, mivel külügyi területen folytatja munkáját. 

A  MIÉP városi elnöke hétfőn közölte, hogy  megtámadja a választókerületben rendezett időközi önkormányzati választás eredményét, mert jelöltjük neve rosszul szerepelt a szavazólapon.

A megfelelő jogi konzultációk után a délután folyamán juttatjuk el óvásunkat a Csongrád Megyei Bírósághoz – mondta Marosi Zoltán. A politikus közölte: meggyőződése, hogy nem a jegyző mulasztásából szerepelt jelöltjük keresztneve tévesen, de azt nem tudja, kit terhel a felelősség, és hogy véletlen, vagy szándékos hibáról van-e szó. Mózes Ervin jegyző elmondta: az egyik bizottság vasárnap negyed 9 után jelezte, hogy Hajdú András MIÉP-es jelölt keresztneve rosszul szerepel a szavazószelvényen.

A választás nem hivatalos végeredményét a választási bizottság 6:0-ás arányban, vagyis a MIÉP-es jelölt igen szavazatával fogadta el – mondta a jegyző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik