Belföld

Logisztikai- és raktárközpont épült Pécsett

Átadták a British American Tobacco Hungary Kft. (BAT) mintegy 1,5 milliárd forintból felépített logisztikai- és raktárközpontját csütörtökön Pécsett.

Kiss Péter kancelláriaminiszter a létesítmény avatásán elmondta: Magyarország gazdasági sikerei elsősorban azon vállalatok döntésein múlik, amelyek a versenyképességet szem előtt tartva fejlesztenek, és jövőjüket ebben az országban képzelik el.

Kiss Péter úgy vélte, a BAT egyike azon hazai vállalatoknak, amelyek beruházásaikkal jelzik, látnak perspektívát ebben a régióban és fontosnak tartják presztizsük növelését.

Az átadási ünnepségen elhangzott, hogy a logisztikai- és raktárközpont a pécsi ipari park 2,3 hektáros területén, 9 hónap alatt, a Raiffeisen Bank finanszírozásában valósult meg. Az ingatlant a szerződés értelmében a BAT a Raiffeisen Ingatlan Rt.-től bérli és a logisztikára szakosodott vállalat, a Wincanton Trans European Hungary Kft. üzemelteti.

A 8000 négyzetméter alapterületű épületre a terjesztés, elosztás hatékonysága, a kereskedők, fogyasztók minél magasabb színvonalú kiszolgálása miatt volt szükség. Itt helyezik el a pécsi dohánygyárban készült termékeket, majd innen szállítják a cég 14 regionális elosztó központjába.

A cég korábbi tájékoztatása szerint a BAT tavaly 8,7 milliárd szál cigaretta-forgalmat bonyolított le, az idén azonban lényegesen kevesebbet remélhet. A piac szűkülése az eredményekből kimutatható: a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. 2002-ben 7,2 milliárd forint adózott eredményt ért el, 2003-ban pedig 6,5 milliárd forintot.

Az összeg 2004-ben várhatóan tovább csökken. Ez az oka annak, hogy az idén augusztusban még 408 dolgozót foglalkoztató társaság szeptemberben bejelentette, versenyképességének megőrzése érdekében 90 dolgozójától válik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik