Belföld

Malév-alkalmazottak a vezér leváltását követelik

A Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete a Malév Rt. elnök-vezérigazgatója, Sándor László leváltását követeli az ÁPV Rt.-től – írja a Népszabadság.

A szakszervezet szerint az elnök-vezérigazgató “rendszeresen konfliktust provokál, félelmet gerjeszt, és alapvető emberi jogokat sértő megjegyzésekkel illeti a munkatársakat”. Ezért a dolgozók érdekképviselete azt kéri, hogy “multidiszciplináris ismeretekkel rendelkező, európai törvényeket és alapvető emberi normákat is tiszteletben tartó személy kerüljön” a cég élére.

Az akció mögött egységesen kiállnak a Malév alkalmazottai. A repülőgépek földi kiszolgálóihoz csatlakoztak a légiutas-kísérők és a gazdasági területen dolgozók érdek-képviseletei is. Ha a kérésüket nem teljesítik, akkor további lépésekre is elszánták magukat céljuk eléréséig.

Sándor László ellentmondásos megítélését az is megmutatja, hogy másfél éves vezetése alatt több évtizedes tapasztalatú vezető távozott a társaságtól. Legutóbb Fehérváry Géza a szakmai irányítást végző vezérigazgató-helyettes hagyta el a Malévot, akinek feladatait nagyrészt Sándor László vette át

Ajánlott videó

Olvasói sztorik