Belföld

Személyi átszervezések a Mol igazgatóságában

A Mol igazgatósága 2004. szeptember 2-án tartott ülésén személyi változásokról döntött a Mol felső vezetését illetően. Az új kinevezések szeptember 2-án léptek érvénybe.

A személyi változásokat a cég tájékoztatója szerint az átszervezéseket az üzleti környezetben az utóbbi időben bekövetkezett átalakulások indokolták.

A közép-európai térség konszolidációja új fázisába lépett, a régió vezető olajtársaságai stabilizálták pozícióikat, és a további növekedési lehetőségek – mint például a nemzetközi szénhidrogén-készlet akvizíciók – megragadása mellett a már megszerzett pozíciókból teremthető értékek maximalizálása hangsúlyosabbá vált.

Michel-Marc Delcommune, eddigi pénzügyi igazgató, a pénzügyi terület nemzetközi gyakorlatnak megfelelő átszervezését követően a társaság stratégiai és üzletfejlesztési igazgatói pozícióját fogja betölteni.

Az egyre szélesebb körből érkező hazai és külföldi befektetők számának növekedésével a Befektetői Kapcsolatok stratégiai irányultsága megerősödött, és a továbbiakban a stratégiai igazgatósághoz fog tartozni.

A társaság új pénzügyi igazgatója Molnár József lesz, aki jelentős vezetői, pénzügyi és iparági tapasztalatra tett szert a Mol tervezés-kontrolling igazgatójaként, korábban a TVK vezérigazgatójaként, illetve a BorsodChem pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként.

Áldott Zoltán, eddigi stratégiai és üzletfejlesztési igazgató veszi át a Kutatás-termelési üzletág vezetését. A MOL stratégiájában az Upstream/Downstream integráció javítása kiemelt célként fogalmazódott meg.

A Kutatás-termelés üzletág eddigi vezetője, Bokor Csaba 1985 óta közel 20, az olajiparban eltöltött éven keresztül kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Vezetésével zajlott le a divízió átstrukturálása, melynek eredményeként az üzletági teljesítmény jelentősen megerősödött, a MOL upstream üzletága pedig a kitermelés hatékonyságát és eredményességét tekintve a világ élvonalába került. Bokor Csaba távozik cégtől, a Mol megköszöni hozzájárulását a társaság eredményeihez.

Simola József, a társaság törzskar igazgatója, a humán erőforrás igazgatói munkakör ellátására végleges megbízást kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik