Belföld

Egyre több az ittas állapotban okozott baleset

Budapesten 2004 első félévében – előzetes adatok szerint – 1934 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt, 3,1 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. Viszont nőtt az alkohol miatt bekövetkezett balesetek száma.


Egyre több az ittas állapotban okozott baleset 1

Burány Sándor (forrás: MTI)

Az összes budapesti baleset közül 45 halálos kimenetelű volt, számuk eggyel kevesebb az előző évinél. Ittasság 92 esetben játszott szerepet a balesetek előidézésében, mely több mint másfélszerese az egy évvel korábbinak.

A balesetek során a fővárosban 2411 személy sérült meg, 3,4 százalékkal kevesebb, mint tavaly ilyenkor. Közülük 47 személy meghalt, egy fővel több, mint az előző év azonos időszakában – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentéséből.

Pest megyében 2004 első hat hónapjában 1075 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt, 4,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Halálos áldozattal 54 baleset végződött, 18-cal kevesebb, mint 2003 első félévében. Ittas állapotban 171 balesetet idéztek elő, számuk több mint másfélszerese az egy évvel korábbinak.

A megyében 1527 személy szenvedett közúti közlekedési balesetet, 5,2 százalékkal több, mint 2003 első félévében. A balesetek következtében az előző év azonos időszakához viszonyítva 25 fővel kevesebb, 64 személy vesztette életét a megyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik