Belföld

Metro: Budakalászi aratás

A több mint 3,7 milliárd forintért felépült, 260 főt foglalkoztató budakalászi áruházától várja a Metro Holding Hungary forgalmának bővülését - mondta Jaross Tamás, a társaság vezérigazgatója.

Tavaly a cég bruttó forgalma 263 milliárd forint volt, amit az idén 270 milliárd forintra szeretne növelni. A szerdán megnyitott új, 13. áruház építésének költsége miatt a profit várhatóan a múlt évi szinten marad – tette hozzá a vezérigazgató. Tavaly a társaság adózás előtti eredménye 13 milliárd forint volt. A társaság az áruház mellett további mintegy 1,2 milliárd forintért utat és csomópontot is épített és mintegy 140 millió forinttal támogatja Budakalász infrastruktúrájának fejlesztését.

Thomas Hübner, a Metro C+C International Budapesten tartózkodó vezérigazgatója elmondta, hogy a Metro Magyarországon eddig 200 millió euró értékű beruházást valósított meg. Az eddigi profit döntő hányadát visszaforgatták a magyarországi cégbe, a többit pedig a kelet-európai terjeszkedésre fordították. A további tervekről szólva Jaross Tamás elmondta, hogy a 13. áruház megnyitásával a Metro áruházak gyakorlatilag lefedték a potenciális vásárlói kört, így új egység nyitását nem tervezik.

A Metro C+C International forgalmának 77 százalékát a Németországon kívüli értékesítés adja. Forgalma egy év alatt 7,7 százalékkal nőtt és tavaly elérte a 21,5 milliárd eurót. A cég múlt évi adózás előtti nyeresége 800 millió euró volt, ami 13 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik