Belföld

Folytatódik a Multiplikátor Képzési Program

A nagy érdeklődésre való tekintettel, - a jelentkezők száma többszörösen meghaladta a maximális 450 főt - a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium vezetése döntött a Multiplikátor Képzési Program második körének elindításáról.

A képzés célja, hogy a 2004. évi – a Strukturális Alapok forrásából társfinanszírozott – pályázati rendszer beindulásával egyidejűleg álljanak rendelkezésre olyan képzett pályázatíró-, tanácsadó szakemberek, akik képesek megfelelő színvonalon elkészíteni a kis-, és középvállalkozásokat érintő európai uniós pályázatait.

Az eddigi tapasztalatok – 440-en vizsgáztak a már befejeződött tanfolyamon, nevük a GKM honlapján is megtalálható – kedvezőek, ezért is van igény a folytatásra, a további tanfolyamokra. Ezt a nagy túljelentkezés is mutatja.

A Multiplikátor Képzési Program II. ciklusában 2004. szeptember és 2005. áprilisa között 3 tanfolyami képzésben – tanfolyamonként 420-420 fő részesül felkészítésben. Az egyes képzési körökben résztvevő 420 leendő pályázatíró/tanácsadó szakértőt az alábbi két célcsoportból a Tempus Közalapítvány javaslata alapján választotta ki a GKM erre a feladatra alakult bizottsága.

Így az első célcsoport:
1. Üzleti alapon pályázatírással foglalkozó vállalkozások szakértői és a pályázatíró magánszemélyek (régiónként 30 fő);
2. A második célcsoport a kis- és középvállalkozások széles körével kapcsolatban álló, non-porfit formában működő intézmények tanácsadói (régiónként 30 fő).

A 6 napos intenzív képzésben résztvevők – akik már e területen ismeretekkel rendelkeznek – tandíjának, ami 73.610.- Ft., a magánszemélyek esetében a felét állja a minisztérium, míg a non-profit szervezetek esetében ez az arány hetvenöt százalék. A tanfolyamot sikeresen elvégző vizsgázók a Tempus Közalapítvány akkreditált oklevelét kapják, és felkerülnek a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium hivatalos pályázatírókat tömörítő regiszterébe. A tanfolyam egyéni tanulást is szükségessé tesz a sikeres vizsgához.

A képzés első tanfolyamára, a jelentkezés 2004. augusztus 6-án lezárult.

Vidéken Debrecenben, Győrött, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Székesfehérváron indul a felkészítés.

A jelentkezők kiválasztásánál figyelembe veszik a pályázó iskolai végzettségét, a pályázatírásban való jártasságát valamint azt is, hogy az illető vett-e már részt hasonló képzésben.

Augusztus 25-től zajlik a pályázók kiértesítése, majd 2004. szeptember elején indul maga a képzés, melyet a Tempus Közalapítvány, mint a képzést közbeszerzési eljáráson megnyert szervezet bonyolítja le.

A képzés második köre 2004. novemberében indul, melyre előreláthatólag 2004. szeptember 7-30.-ig lehet jelentkezni. A harmadik pedig várhatóan 2005 első hónapjaiban indul. Ezeket is a közbeszerzési pályázat nyertese, a Tempus szervezi majd.

Címkék: archívum

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.