Belföld

Elmaradt a Medgyessy-Szili találkozó

Későbbre halasztották Medgyessy Péter és Szili Katalin találkozóját. Az Országgyűlés sajtófőnöke a meghirdetett megbeszélés időpontjában közölte a várakozó újságírókkal, hogy egyelőre nem tudják, mikor jöhet létre találkozó.

Az elmaradt megbeszélést Szili Katalin kezdeményezte, a meghívó szerint az államszervezet, illetve a kormányzati munka zökkenőmentes működéséért. Hasonló okok miatt találkozott kedden délelőtt Mádl Ferenccel. A zárt ajtók mögött elhangzottakról Szili Katalin számolt be az újságíróknak. Kiemelte: azért rendkívül fontos, hogy mielőbb új miniszterelnöke és kormánya legyen az országnak, mert hamarosan el kell készíteni a jövő évi költségvetést. A házelnök, mint mondta, szeretné, ha a konstruktív bizalmatlansági indítvány benyújtása után a szeptember 6-ai parlamenti ülésen már napirendre vehetnék a kérdést. Erről még kedden tárgyal a frakciókkal.

Arra a kérdésre, szóba került-e, hogy Mádl Ferenc hogyan dönt majd, ha Medgyessy Péter mégis lemond, megelőzve a konstruktív bizalmatlansági indítványt, Szili Katalin úgy válaszolt: az államfő nyilvánvalóan az Alkotmány és a jogszabályok szerint fog eljárni, hozzátette azonban: a bizalmatlansági indítvány erre az esetre is alkalmazható, szerinte. Egyelőre az előbbi esettel foglalkoznak csak – mondta. 


Ajánlott videó

Olvasói sztorik