Belföld

Lakásukat kockáztatják a tilosban parkolók

A fővárosban működő három társulás egyike, a Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft. 15 ezer fizetési felszólítást küldött ki az autósoknak. Lakásukat és autójukat is kockáztatják a nemfizetők - tudta meg a Világgazdaság.

Budapesten a fizetés nélküli parkolásból adódó tartozás összege elérheti a négymilliárd forintot. A IX. és XIII. kerülteben felügyelő BÖP kinnlevőségei elérik a 800-900 millió forintot. 

Novák Péter, a kft. ügyvezető igazgatója szerint az utóbbi másfél évben javult a fizetési morál, de még így is magas a nemfizetők aránya. Először a legnagyobb adósok, a 200-300 ezer forintnál tartozók kaptak fizetési felszólítást. Ha ezt követően sem fizet az autótulajdonos, akkor bírósági végreahajtók veszik kézbe az ügyet. Már több esetben foglaltak le autót, illetve árvereztek el. Magányszemélyeknél csaknem száz estben jegyeztek már be az adós lakására jelzálogot. Árverezésre azonban még nem került sor. Az ügyek feldolgozása folyamatos, a BÖP célja, hogy az ötéves elévülési időn belül minél több kinnlevőséget behajthassanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik