Belföld

A francia kormány is Linuxot vesz

A francia eszközellátási minisztérium 1500 korosodó Windows NT kiszolgálót készül lecserélni MandrakeSoft Mandrake Linux Corporate Server speciális verzióját futtató szerverekre - közölte a MandrakeSoft.

A minisztérium IT rendszere 60 ezer munkaállomásból és 2000 NT szerverből áll, melyek életciklusuk vége felé közelednek – ezek 160 helyszín között vannak szétosztva, így a 102 francia közigazgatási központban.

Franciaország különösen elszánt a Linux átvételét illetően. Renaud Dutreil közszolgálati miniszter a múlt hónapban úgy nyilatkozott a Reutersnek, hogy komoly szerepet szánnak a platformnak a kormányzat kb. 1 millió számítógépének esedékes frissítésében.

A minisztérium, más közszolgáltatási szektorban működő testülethez hasonlóan, azért nyitott a nyílt forráskód felé, mert nem akar egyetlen technológia cégtől függeni, és mert költségeket kíván csökkenteni.

Az IDC múlt heti jelentése szerint egyre több szervezet épít be nyílt forráskódú szoftvert IT vásárlási ciklusába, és egyre többen vettek igénybe nyílt forráskódú külső szolgáltatásokat, pl. a tanácsadás és a szervermigráció területén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik