Belföld

A határon fogták el Kerék Csabát, a Britton vezetőjét

Hajnalban az ártándi határon tartóztatták fel Kerék Csabát, a Britton cégcsoport magyarországi vezetőjét, akire a napokban terhelő vallomást tett Kulcsár Attila - jelentette be Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Ügyészi utasításra csütörtökre virradóan az ártándi, magyar-román határátkelőhelyen elfogták Kerék Csabát, a K&H nyomozásához köthető személyt – jelentette be Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője Budapesten újságíróknak. “A büntetőeljárási törvény szerint az őrizetbe vételt követően 24 órán belül K. Csabát gyanúsítottként hallgatja ki a nyomozó hatóság, az Országos Rendőr-főkaptányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának és az ügyészségnek a munkatársai. Ez a mai nap folyamán megtörténik” – mondta Borbély Zoltán.

Kérdésre válaszolva nem erősítette meg, hogy az elfogásnak köze lehet Kulcsár Attilának, a K&H Equities több milliárd forintos sikkasztással gyanúsított volt befektetési tanácsadójának a vallomástételéhez.

Az utóbbi napokban olyan sajtóértesülések láttak napvilágot, hogy Kulcsár Attila, kihallgatása során, Kerék Csabára, a Britton cégcsoport magyarországi képviselőjére tett terhelő vallomást. A volt befektetési tanácsadót nyolc napon belül háromszor hallgatták ki, a múlt héten kétszer a Fővárosi Főügyészségen, szerdán pedig a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalban (KÜNYH). A kihallgatáson elhangzottakról viszont egyelőre nem tájékoztatták a közvéleményt.

“Természetesen, ha az eljárás olyan szakba kerül, amikor ezt meg lehet tenni, akkor nyilvánvalóan semmit nem fogunk a nyilvánosság elől elrejteni. Ebben a pillanatban az eljárás érdekei (..) olyan erősek, meg olyan jellegűek, hogy most részletesen nem tudunk beszámolni arról, mit mondott Kulcsár Attila” – jelentette ki szerdán az MTI-nek Sódor István főügyész.

Mint arról a FigyelőNet is beszámolt, Kulcsár Attilát, a K&H brókerbotrány fő gyanúsítottját a múlt hét péntek óta többször is kihallgatták, és vallomásában több bűntársát is megnevezte. Mint mondta: Kerék Csaba “találta ki az okosságokat”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik