Belföld

A Fidesz Kökény menesztésére szólítja fel Medgyessyt

Mikola István aláírásával a Fidesz közleményben reagált a gyógyszerpiacon kialakult új helyzetre, amelyben a tárca vezetőjének menesztését szorgalmazza.

Az alábbiakban a lapunkhoz eljuttatott közleményt közöljük:

“A kormány tehetetlensége miatt az elmúlt hónapokban tarthatatlan helyzet alakult ki a gyógyszerpiacon. A kormány a mai napig nem hajlandó őszintén és egyértelműen fogalmazni szándékairól, tovább folytatódik a kapkodás és fejetlenség. Ma már azt sem lehet tudni, hogy valójában ki vezeti a magyar egészségügyi tárcát: Kökény Mihály vagy Kiss Péter kancelláriaminiszter, netán Veér András pszichiáter.
Miközben a parlament előtt van a gyógyszerárak befagyasztásáról szóló előterjesztés, a kormány titkos tárgyalásokat folytat egyes gyógyszer-gyártókkal. A kiszivárgott hírek szerint a készülő megállapodás következtében október 1-jétől a vény nélküli, január 1-jétől minden gyógyszer ára elszabadulhat.

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség a Nemzeti Petícióban arra kérte és ma is arra kéri a kormányt, hogy a nyugdíjasok és a gyerekes családok érdekében tartósan csökkentse a gyógyszerek árát, és állítsa le a kórházprivatizációt!

A mára kialakult, a betegek helyzetét súlyosan veszélyeztető tarthatatlan és alkotmányellenes helyzetért elsősorban Kökény Mihályt terheli a felelősség. A sorozatosan elkövetett miniszteri mulasztások miatt arra szólítjuk fel Medgyessy Péter miniszterelnököt, hogy menessze az egészségügyi tárca éléről Kökény Mihályt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik