Belföld

25 forintos Vodafone-percdíj egész Európában

A Vodafone május elsején indítja el legújabb előfizetéses tarifa csomagját. Az Európa csomagban, Magyarország területéről egységes, 25 forintos percdíjjal lehet majd telefonálni minden EU-s Vodafone, Vodafone partner és vezetékes hálózatba, valamint Romániába , jelentette be Graeme Millar, a társaság marketing igazgatója kedden.

A többi EU-s mobil hálózatba, illetve a másik két magyarországi GSM szolgáltató hálózatába bruttó 50 forint a tarifa. A csomag előfizetési díja 5375 forint, amiből bruttó 3125 forint lebeszélhető.A Vodafone közlése szerint a nemzetközi hívások tekintetében a csomag lényegesen jobb feltételeket kínál a konkurens mobil és vezetékes ajánlatoknál.

Az új csomagot a Vodafone új marketing stratégiával hirdeti, többek között Faludi György, Galla Miklós és Polgár Judit közreműködésével.

Új rendszer debütál

A sajtótájékoztatón a Vodafone bemutatta a Vodafone Blacberry szolgáltatát, amelyet a társaság júniusban indít be. A BlacBerry eszköz és szolgáltatás segítségével az elsősorban nagyvállalati ügyfelek GPRS hálózaton érhetik el bel- és külföldön a vállalati Microsoft Outlook rendszereket. A készülék és szolgáltatás bérleti és használati díja havi 25-30 euró lesz.

Millar utalt rá, hogy várhatóan a Westel is hamarosan bevezeti a BlackBerry-t, kiemelte azonban, hogy a Vodafone-nak 43 GPRS roaming partnere van, míg a Westelnek 29, a Pannon GSM-nek pedig 14.

Nagyon megy

Millar a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a jelenleg mintegy 1,5 millió előfizetővel rendelkező Vodafone Magyarország Rt. szerezte 2003-ban a legtöbb új ügyfelet a három GSM szolgáltató közül és 2004 első negyedévében is a Vodafone növelte leginkább forgalmat generáló ügyfelei számát.

Az NHH adatain alapuló közlése szerint 2003-ban a piacon az új ügyfelek 46 százaléka a Vodafone-t, 34 százaléka a Westelt, míg 20 százaléka a Pannon GSM-et választotta. A marketingigazgató az idei adatok alapján úgy vélte, hogy 2004-ben is hasonlóan részesedik a nettó növekedésből a Vodafone, mint tavaly.

A marketingigazgató elmondta, míg a Vodafone piaci része ma az összes ügyfél között az NHH adatai szerint 17,3 százalékos, addig részesedése a hálózatokból kimenő, illetve bemenő perc forgalomból 21,58 százalékos.2002 elején ebből a perc forgalomból a Westel 50 százalékkal, a Pannon GSM 40 százalékkal, a Vodafone 10 százalékkal rendelkezett. A Westel részesedése – mindig a piaci rész alatti volt és – 2004 márciusára 42,49 százalékra csökkent. A Pannon perc-piaci része a piaci résszel nagyjából párhuzamosan mozgott és 2004 márciusában 35,92 százalékos volt Ekkor a Pannon piaci része a teljes ügyfélszámban 35,03 százalékos, a Westelé 47,68 százalékos volt.

Sokan átjárnak

A sajtótájékoztatón Millar elmondta, a jelenleg – még a számhordozhatóság május elsejei bevezetése előtt – a Vodafone-hoz érkező új ügyfelek 80 százaléka nyilatkozik úgy, hogy korábban már más szolgáltató ügyfele volt. Ugyanakkor úgy vélte, hogy a Vodafone előfizetőinek 85-90 százaléka csak Vodafone kártyával rendelkezik.

Graeme Millar szerint ez utóbbit tekintve valószínűleg a másik két szolgáltató esetében is hasonló lehet a helyzet, azaz az ügyfelek 10-15 százaléka rendelkezhet több SIM kártyával, esetenként több szolgáltatónál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik