Belföld

Lemondott a Mitsubishi vezérigazgatója

A bajban lévő japán autógyár, a Mitsubishi Motors Corp bejelentette, hogy lemondott elnök-vezérigazgatója, Rolf Eckrodt.

Az új elnök megválasztásáig Japán negyedik legnagyobb autógyártó cégét ideiglenesen a pénzügyi vezérigazgató, Keiichiro Hashimoto vezeti majd.

A lemondás hétfőn lép érvénybe. A 61 éves Eckrodt 38 autóiparban eltöltött év után nyugdíjba vonul; a szakember pályafutását a Daimler-Benznél kezdte.


Nonszensz hírek a Daimler-vezérről


A DaimlerChrysler AG vezéréről eközben hasonló hírek röppentek fel. A cég értékelése szerint minden alapot nélkülöznek azok a médiában megjelent híresztelések, hogy lemond a társaság vezérigazgatója, Jürgen Schrempp. 


A Daimler stratégiájáról – köztük a legfelső vezetést érintő személyi kérdésekről is – döntő felügyelő bizottsága egyébként csütörtökön ül össze New Yorkban.

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung vasárnap azt írta, hogy ott a Daimler ázsiai stratégiája mellett szó lesz a vezérigazgató jövőjéről is. Ugyanakkor tény, hogy a Daimler múlt heti döntése a bajban lévő Mitsubishi Motors Corp. pénzügyi támogatásának elvetéséről azt jelzi, hogy Schrempp felvásárlási stratégiája sikertelennek bizonyult, a “Világ Rt.” létrehozatalának terve elenyészett.

Schrempp helyzetét pénteken tovább gyengítette a valamikori Chrysler részvénytulajdonos, Kirk Kerkorian egymilliárd dolláros kártérítési követelése: a Las Vegas-i kaszinótulajdonos azzal vádolja a Daimlert, hogy a “egyenlők egyesülésének” nevezett Chrysler-frigy a befektetők átverése volt, mert nem tette nyilvánvalóvá, hogy egyszerű felvásárlásra került sor.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik