Belföld

Szakmai Oscar-díjra jelölték a külügy EUvonalát

Az EUvonal kommunikációs kampánya bekerült a világ egyik legrangosabb nemzetközi kommunikációs versenye, a SABRE jelöltjei közé.

A díjra felterjesztett szolgáltatást 2003 februárjában indult. Az azóta folyamatosan működő EU tájékoztató szolgálatot a Külügyminisztérium indította, jelenlegi szerződéses partnere a Miniszterelnöki Hivatal. A kampányt a Weber Shandwick/GJW politikai és kommunikációs tanácsadó cég működteti.

Az EUvonal a SABRE Arany Díj „Állampolgári tájékoztató kampányok és kezdeményezések” kategóriájának jelöltje. Az öt jelölt közül New Yorkban május 12-én nagyszabású gálavacsorán jelentik be a kategóriák nyerteseit.

A verseny mezőnyében a világ számos országából találhatóak kormányok, szakmai szervezetek, intézmények és nagy kommunikációs ügynökségek is. Az előzsűrizés után a SABRE Arany Díj 28 kategóriájának nevezettjei közé egyetlen más magyar – sőt, közép-európai – projekt sem jutott be.

Az EUvonal eddigi működése alatt több mint 67 ezer kérdést válaszolt meg, 2400 feliratkozónak küld kéthetente hírlevelet, és honlapját 570 ezren tekintették meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik