Belföld

Csehek is építenék a 4-es metrót

A csehek egyik legnagyobb útépítő társasága jelezte, hogy szívesen részt venne a budapesti metró építésében - számol be a Napi Gazdaság.

A Doprastav, Szlovákia egyik legnagyobb útépítő társasága a cseh Metrostavval és egy meg nem nevezett magyar társasággal alkotott konzorcium keretében szeretne részt venni a budapesti metró építésében – mondta Ivan Sesták, a Doprastav elnöke.

Sesták további részleteket nem volt hajlandó elárulni, mivel még nem fejeződtek be a beruházással kapcsolatos tárgyalások. A cseh és a szlovák piacon tevékenykedő Doprastav lengyelországi lehetőségeket is keres. A 3100 főt foglalkoztató társaság tavalyi forgalma 8,9 milliárd szlovák korona volt, adózás előtti nyeresége 278 millió koronára rúgott, a jelenlegi nagyberuházásai között említésre méltó a pozsonyi ötödik Duna-híd, valamint az osztrák államhatárig vezető autópálya építése, továbbá érdekelt a Ladcétől Zsolnáig vezető, a Hyundai/Kia autógyár miatt sürgőssé vált 42 kilométeres autósztráda-szakasz befejezésében is.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik