Belföld

Tovább épül a Duna parti luxustelep

Megkezdődött az Autóker Holding Rt. angyalföldi, Marina Part elnevezésű ingatlanberuházásának második üteme, amelynek során 2006-ig 10 épületben mintegy 600 lakást alakítanak ki - mondta Ehud Amir, a társaság elnöke sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A második ütem beruházási költsége mintegy 8 milliárd forint. A fővárosi XIII. kerületi Foka-öbölben megkezdődött mintegy 4000 lakásos ingatlanberuházás összköltsége több mint 80 milliárd forint, és 6-8 ütemben valósul meg.

Az elnök elmondta: az első ütemben megépült három ház 224 lakását 2005 harmadik negyedévében vehetik át a tulajdonosok. Az első fázis költsége meghaladta a 6 milliárd forintot. A mintegy 4000 lakásos, kikötővel, sportcentrummal ellátott Marina Part első ütemének 224 lakását már 90 százalékban eladták.

A Rákos-patak északi torkolatától egészen a Duna Plazáig, közvetlen Duna-parti területen 40-100 négyzetméteres lakásokat alakítanak ki. Az Autóker Holding saját energiacentrumot tervez kialakítani az épületekhez, amellyel a helyszínről oldanák meg a házak fűtését, hűtését, elektromos áram ellátását.

A tervek szerint 2009-re befejeződik a beruházás mintegy 90 százaléka. Az Autóker Holding fejlesztés előtt álló lakókomplexuma az úgynevezett Léda Ház a VI. kerületi Székely Mihály utcában, ahol 57 lakást építenek, a beruházás értéke 2 milliárd forint. A másik fejlesztés előtt álló komplexum a Szinyei Merse Pál utcában van, ott 203 lakást alakítanak ki, a beruházás értéke 5 milliárd forint.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik