Belföld

Orbán nem akar személyesen tárgyalni Demszkyvel

Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere kész meghallgatni a városvezetést kritikával illető Orbán Viktort, de csak személyesen a volt miniszterelnökkel hajlandó találkozni. Demszky ezt annak kapcsán mondta, hogy Orbán Viktor Cselovszky Zoltán képviselőt készül elküldeni maga helyett - tájékoztatott a Magyar Hírlap.

Demszky Gábor Orbán Viktornak a fideszes háttérintézmény keddi megnyitóján elhangzott beszédére reagálva jelentette ki, hogy kész meghallgatni a volt kormányfőt arról, miben tudna Budapestnek segíteni. Orbán a központ bemutatásakor a rendszerváltás legnagyobb vesztesei közé sorolta a szerinte “kátyúba jutott” fővárost, és sajnálattal állapította meg, hogy Budapest mellett az elmúlt években Prága, Pozsony és Varsó is “elhúzott”.

A jelenségért a Fidesz elnöke a városvezetést okolta, de hangsúlyozta, hogy az előző kormány idején ennek ellenére születtek jó dolgok a városban. Demszky viszont úgy véli: éppen 1998 után jutott kátyúba a főváros, az önkormányzati választás másnapján Orbán Viktor – állítása szerint – személyesen döntött a 4-es metró leállításáról.


A főpolgármester ennek ellenére szívesen tárgyalna a Fidesz-elnökkel, de – mint mondta – csakis vele. A pártvezértől Budapest-ügyekben szabad kezet kapott Cselovszky Zoltán javaslatait szívesen meghallgatja ugyan, de a főváros fejlesztési lehetőségeiről elmondása szerint csakis az európai befolyását is latba vetni képes Orbán Viktorral hajlandó tárgyalni. “Az európai konzervatívok ismert politikusa segíthet abban, hogy az Európai Unióból minél több pénz jusson Budapestnek” – hangsúlyozta Demszky.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik