Belföld

Pusztító robbanás Bászrában – gyermek áldozatok

Valószínűleg gépkocsiba rejtett pokolgépekkel hajtották végre a bászrai rendőrőrsök elleni szerda reggeli támadásokat, amelyekben megsemmisült két iskolabusz is, s közülük legalább az egyik tömve volt általános iskolás gyerekekkel.

A támadások a legfrissebb hírek szerint 40 halottat és 200 sebesültet követeltek. Egy rendőrezredes szerint a halattak között van 10 kisiskolás is, akiknek a mikrobusza éppen a robbanás pillanatában haladt el az úton.

A dél-iraki város Szaudia nevű negyedében négy gépkocsi robbant fel és pusztított el két iskolabuszt – közölték szemtanúk. A robbanás megrongálta a szaudiai rendőrség épületét is, s egy két méter mély, három méter széles lyukat vágott az úttestbe.

A bászrai rendőrfőnök azt mondta, hogy a robbanások után rakétákkal lőtték a rendőrségi épületeket, a várost ellenőrző britek szerint azonban a pokolgépes merényletek okozta utórobbanásokról lehetett szó.

A várost ellenőrző briteknek állítólag nincsenek veszteségeik, a halottak irakiak. A brit katonákat a feldühödött tömeg nem engedi a robbantások helyszínére, az emberek kövekkel hajigálják meg a briteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik