Belföld

A körmendi Szeleste 2001 Kft. 60 dolgozója nem kapott fizetést

Nem fizette ki hatvan dolgozójának munkabérét Körmenden a Szeleste 2001 Kft.

A Batthyány-kastélyt üzemeltető társaság vezetője szerint átmeneti nehézségről van szó, májusban visszamenőleg kifizetik a dolgozókat.

Györey Zsolt, a Szeleste 2001 Kft. ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére szerdán azt mondta: adminisztratív nehézségekről van szó, cége nem kívánja elbocsátani a dolgozókat. Hozzátette: a kastély üzemeltetésére szóló szerződésük valóban lejárt, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) pedig új pályázatot írt ki, amelyen ismét indulnak.

A Szeleste 2001 Kft. száz százalékban magyar tulajdonú, három éve kifejezetten a Batthyány-kastély hasznosítására 3 millió forintos törzstőkével alakult társaság. “Az új pályázatot kedden jelent meg, a jövő hét elejére várható az elbírálás, az eredménytől függ a dolgozók további sorsa, de a munkabéreket természetesen kifizetjük” – jelentette ki.

Györey Zsolt elmondta azt is: a Szeleste 2001 Kft. nem csupán a Batthyány-kastély üzemeltetését, hanem hosszú távú hasznosítását és felújítását is tervezi, egy szállodát kíván kialakítani és működtetni a műemlék jellegű épületben. “Az általunk szorgalmazott projekt 5-6 milliárd forintba kerülne, amelyhez főként bankhitelből rendelkezésre áll az anyagi fedezet” – mondta. A beruházás megtérülését 10 év alatt reméli, amelynek során egy 600 ágyas szállodát alakítanának ki, amelynek egy új gyógyszálló része is lenne. Szavai szerint eddig 100 millió forintot fordítottak a kastélyra, amelynek műemléki feltárása jelenleg is folyik. A kutatást a KVI finanszírozza, de a Szeleste 2001 Kft. munkatársai rakták rendbe például a kastély parkját, ásták ki az épülethez vezető földalatti folyosókat.

Schreiner Gábor a KVI főosztályvezetője az MTI-nek szerdán elmondta: a kastély üzemeltetéséről azért kellett újabb pályázatot kiírni, mert az előző üzemeltetési szerződés lejárt. Elmondása szerint a hosszú távú hasznosításról szóló pályázatot nyár közepén írják majd ki, amelyre bárki pályázhat. Amennyiben nem az eddigi üzemeltető nyer, ráfordításait a pályázati pénzből megtérítik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik