Belföld

Egyelőre csak a lakossági betéti kamatokat csökkenti az OTP

Az OTP Bank május elsejétől 25-50 bázisponttal csökkenti a lakossági betétek után járó kamatait. A pénzintézet a a későbbiekben a lakossági hitelek és vállalati betét- és hitelkamatok körét is áttekinti.

Az OTP Bank Rt. 25-50 bázisponttal csökkenti a lakossági forint megtakarítások után fizetett kamatait 2004. május 1-jei hatállyal – tájékoztatta Lantos Csaba vezérigazgató-helyettes csütörtökön az MTI-t. A kamatcsökkentés differenciáltan, a lekötési időtől és a lekötött összegtől függ majd – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Lantos Csaba elmondta, hogy az OTP Bank eszköz-forrás bizottsága a döntés meghozatala előtt értékelte a pénzpiacon kialakult helyzetet és a várható tendenciákat, miután a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa két alkalommal, 2004. március 23-án és április 6-án összesen 50 bázisponttal csökkentette a jegybanki alapkamat mértékét.

A testület a jegybanki alapkamat csökkentése nyomán a későbbiekben áttekinti a lakossági hitelek és vállalati betét- és hitelkamatok körét is – tette hozzá Lantos Csaba.Közölte: a lakossági folyószámla tranzakciós vagy készenléti számlaként működő látra szóló formájának kamata nem változik.

A folyószámlán lekötött betétek körében a kamat a lekötési időtől és összegtől függően elérheti a 10 százalékot, a megtakarítási számlán elérhető legmagasabb kamat pedig 10,75 százalék május 1-jétől – mondta a vezérigazgató-helyettes.

A kamatmérséklés ellenére az OTP Bank a postán váltható takaréklevél kamatát akciós jelleggel megemelte. A 2004. április 15-e és május 31-e között váltott takaréklevél betétek kamata az akció időtartama alatt 10,5 százalék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik