Belföld

20040415

Két napja folyamatosan gyengül a forint, a befektetők a dollár erősödésével párhuzamosan átrendezik portfólióikat és profitot realizálnak. A FigyelőNet által megkérdezett elemzők szerint természetes korrekcióról van szó, a forint a 250-255-ös euróval szembeni sávban is kellően erős még.

A hét elején megindult folyamat szépen lassan átcsapott jelentős eladási hullámokba és a török líra, lengyel zloty vezetésével a forint is látványos gyengülést produkált mára. Közben a dollár folytatta erősödését az összes meghatározó devizával szemben és az átmeneti korrekciók ellenére folytatódó dollár bull hangulat várható.

EURHUF: 253,00-253,20

A korábbi rendkívül optimista befektetői hangulat gyakorlatilag két nap alatt teljes bizonytalanságba csapott át, aminek elsődleges oka a fejlődő piacokat ért általános eladói hullám. A magyar devizapiacon is minden bizonnyal egy normális profit realizálással kezdődött a hét elején a gyengülés, ám az önmagát gerjesztő folyamat ma reggelre több, mint két százalékkal a múlt heti szint alá repítette a magyar fizetőeszközt. A hangulat folytatódása 255-ig is elrepítheti az árfolyamot, ám ott erőteljesebb forint vásárlásokra lehet számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik