Belföld

Több terrorista is él Magyarországon

A Magyar Iszlám Közösség vezetője szerint a terrorista merénylet előkészítése miatt őrizetbe vett férfinak vannak még követői Magyarországon és a terrorveszély nem múlik el addig, míg nem számolják fel a szélsőséges muszlimok háttérbázisát - olvasható a Magyar Rádió Online oldalán.

Bolek Zoltán közleményében sajnálatosnak nevezte, hogy a rendőrség csak most tartóztatta le a férfit, aki az egyik budapesti mecset imámja és az úgynevezett Iszlám Egyház vezetője is volt. A 42 éves palesztin származású, magyar állampolgárságú fogorvos a rendőrség szerint egy zsidó múzeum ellen tervezett merényletet. Salgó László rendőrfőkapitány cáfolta, hogy a férfi őrizetbe vétele összefüggésben lenne az izraeli államfő budapesti látogatásával. Móse Kacav elnök programja rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett folyik.

Nem mondott semmit a fogorvos

Kihallgatták, de nem tett vallomást az a palesztin származású magyar állampolgár, akit terrorfenyegetés előkészítése miatt vett őrizetbe a rendőrség – közölte az MTI-vel az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója kedden.

Az ügy kapcsán “három személyt állítottak elő, ezek között volt a 42 éves palesztin, akit őrizetbe vettek, a másik két személyt, egy szírt és egy palesztint, délután elengedtük, mert kihallgattuk őket, és nincs közük a dologhoz” – mondta el Garamvölgyi László.

Salgó László országos rendőrfőkapitány keddi sajtótájékoztatóján elmondta: nincs összefüggés az izraeli államfő budapesti látogatása és a palesztin származású férfi őrizetbe vétele között.

A tervezett merényletnek nem volt meghatározott időpontja és célszemélye sem – mondta a sajtótájékoztatón Petőfi Attila alezredes, a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság helyettes vezetője. Hozzátette: a gyanú szerint a férfi, aki a Bartók Béla úti iszlám közösség aktív tagja és imámja, tavaly novemberben egy ismerősétől ajánlatot kért robbanóanyag beszerzésére, egy másiktól pedig azt kérte, hogy egy budapesti zsidó múzeumot robbantson fel. Tájékoztatása szerint a rendőrség a Nemzetbiztonsági Hivataltól kapott a bűncselekmény előkészítésére vonatkozó információkat.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik