Belföld

Adócsalással vádolják Sas Józsefet

Adócsalással gyanúsítja a rendőrség Sas Józsefet, a Mikroszkóp Színpad igazgatóját - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság Pénzügyi Nyomozó Igazgatóságának helyettes vezetője szerdán az MTI-t. Sas Józsefet szerdán délelőtt hallgatta ki a rendőrség adócsalás megalapozott gyanúja miatt - mondta Szabó Mihály, aki a részletekről nem kívánt nyilatkozni.

Sas József a szerdai kihallgatásán nem tett vallomást, azt a következő héten teszi meg írásban.

Sas József ügyvédje, Zamecsnik Péter az MTI-nek elmondta, hogy a sajtóértesülésekkel szemben nem százmilló forintos tételről van szó.

Sas Józsefet magánszemélyként, és nem színházigazgatóként gyanúsítja négy éven keresztül folytatott adócsalással és magánokirat hamisítással a rendőrség.

Az ügyvéd szerint védence 1997-ben szerződést kötött egy menedzserrel, illetve annak cégével, amelyre Sas József átruházott egyes jogokat. Jutalék ellenében a vállalkozás értékesíthette például a humorista tulajdonát képező műsorokat, kabarétréfákat, fellépéseket szervezhetett, és eladhatta őket tévéknek, rádióknak.

Az ebből származó jövedelem után a menedzser négy éven keresztül nem fizette meg a személyi jövedelemadót. Amikor ez 2002-ben kiderült, Sas József megszakította vele a kapcsolatát és önrevíziót kért az APEH-től, majd kiegyenlítette tartozását – nyilatkozta a humorista ügyvédje az [origo]-nak.

Vita van viszont az adó összegéről, illetve a céggel kötött megbízási szerződés hitelességéről. Sas József mintegy 23 milliót fizetett be, míg a rendőrség szerint 32 milliót kellett volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik