Belföld

Három kutatófúrással felhagy a Pogo Magyarországon

Az amerikai Pogo Producing Co. (PPP) bejelentette, hogy nem fejezi be három kút fúrását Tompa térségében, mert a szénhidrogénkészletek kereskedelmileg nem kiaknázhatók.

A munkálatokra az első negyedévben 9,5 millió dollárt költöttek. A társaság ugyanakkor közölte, hogy az év hátralévő részében folytatják a szeizmikus vizsgálatokat és a kutatófúrásokat Magyarországon.

A Pogo 2003 augusztusa óta kutat olaj és földgáz után Magyarországon. Korábban bejelentették, hogy várhatóan napi 400 ezer köbméter földgáz termelhető ki abból a kútból, amelyet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Örményes határában fúrt a houstoni székhelyű társaság. A 31 négyzetkilométer kiterjedésű – Szolnoktól a Bács-Kiskunmegyei Tompáig – terjedő közép-magyarországi terület fúrási szempontból 100 százalékban a Pogo érdekeltségébe tartozik.

A kőolaj- és földgázkutatással, -feltárással és -termelésselfoglalkozó Pogo Producing Company-nak jelentős érdekeltségei vannak a Mexikói-öbölben, az Egyesült Államok olaj- és gázmezőin, a Sziámi-öbölben, valamint az Északi-tenger Egyesült Királysághoz, illetve Dániához tartozó felségterületén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik