Belföld

Eladó a MAHART ingatlankezelő cége

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) kedden nyilvános, kétfordulós pályázatot hirdetett az M-Ingatlan Ingatlankezelő Rt. kizárólagos tulajdonában lévő, 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására - tájékoztatta az ÁPV Rt. az MTI-t.

Az M-Ingatlan Ingatlankezelő Rt., a MAHART ingatlanhasznosítással foglalkozó utódcégének értékesítését egyben tervezi a privatizációs szervezet, pályázni kizárólag a részvénycsomag egészére lehet.

A pályázatok elbírálása során a megajánlott vételár nagysága képezi az értékelés alapját. A pályázók ajánlataikat 2004. május 21-ig nyújthatják be. Az ajánlatok elbírálása a bontást követő harminc napon belül kerül sor, ez a határidő egy ízben, legfeljebb harminc nappal meghosszabbítható.

Az M-Ingatlan Rt. 2003. október 31-én jött létre, 150 millió forintos alaptőkével. Tevékenységi körébe tartozik az ingatlankezelés, bérbeadás és üzemeltetés, valamint üzletrészek kezelése. Vagyonát a MAHART alaptevékenységéhez szorosan nem tartozó ingatlanok képezik, amelyek közül legjelentősebb a MAHART korábbi Apáczai Csere János utcai székháza.

A társaság több népszigeti ingatlannal is rendelkezik, részben Újpesten, részben Angyalföldön. Ezek területén többek között sportpálya, garázsok, és raktárak találhatók. Ebbe az ingatlancsoportba tartozik a MAHART korábbi hajójavító üzemegységének telephelye is.

Az M-Ingatlan Rt. vagyonelemei közé tartoznak még balatoni ingatlanok, így a révfülöpi, valamint a balatonlellei üdülő is.

A balatonlellei üdülő a MEFTER Rt. tulajdona. A MEFTER Rt. a MAHART szétválasztása során az M-Ingatlanhoz került.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik