Belföld

41 millárd dollárért elkelt az AT&T

A Cingular bejelentette, hogy megállapodásra jutottak az AT&T Wirelesszel és megegyeztek a 41 milliárd dolláros vételárról.

Európa legnagyobb mobilszolgáltatója, a Vodafone visszalépett a licittől, miután „arra a következtetésre jutott, hogy nem szolgálja részvényesei érdeket a tárgyalások folytatása”. A cég közölte, elkötelezett maradt jelenlegi partnere, a Verizon Wireless mellett, amely az USA legnagyobb mobilcége. A Vodafone-nak 45 százaléknyi résztulajdona van partner cégében immár a negyedik éve.

Az AT&T Wireless végül a Cingular 15 dolláros részvényár ajánlatát fogadta el, ami 41 milliárd dollárt jelent. A megegyezést hajnali 2-kor írták alá, miután befejeződött a hétvégi licitharc a Cingular és a Vodafone között. Az AT&T Wireless Cingularba olvadásával 6-ról 5-re csökkent az amerikai mobilpiac meghatározó cégeinek száma. A négy további cég a Nextel, a T-Mobile USA, a Sprint és a Verizon.

A Cingular jelenleg az USA második legnagyobb mobilcége 24 millió előfizetővel. A céget közösen birtokolja az SBC 60 százalékban, illetve a BellSouth.

Az AT&T Wireless 30 ezer embert foglalkoztat 500 munkahelyen, és a tavaly év végi adatok szerint 22 millió előfizetője van. A cég 2001 júliusában vált ki az AT&T-ből.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik