Belföld

Drágább lett a bankkártya használata

Az év elején több nagybank is a kártyakondíciók drágítása mellett döntött. Emelkedik az éves kártyadíj, drágábban vehetünk fel pénzt automatákból, és a tranzakció díja is nagyobb lesz - számol be a Napi Gazdaság.

A már érvényben lévő postabanki kondíciók szerint a saját bankfiókban történő pénzfelvétel esetén a korábbi 0,2 százalék plusz 75 forint helyett 0,3 százalékot plusz 100 forintot kér a bank, a felső határ 500 forintról 3000-re módosult.

A korábbinál többe kerül az is, ha az ügyfél a Postabank illetve új tulajdonosa, az Erste Bank ATM-jéből akar pénzt nyerni: a 25 forintos fix díjhoz a korábbi 0,2 százalék helyett 0,25 százalékos díjmérték társul. A legjobban a külföldi ATM-pénzfelvét drágult: a 0,5 százalékos és további 300 forintos díjemelés után Postabank-kártyával 1000 forint plusz 1,5 százalékos díj mellett jutunk pénzünkhöz külföldön. Igaz, ha az ügyfél az Erste-csoport tagbankjának pénzkiadó automatáját használja, 450 forintért megússza a pénzfelvételt. Ez az összeg pontosan annyi, amennyit a postabanki ügyfél január eleje óta akkor fizet, ha idegen ATM-ből veszi ki pénzét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik