Belföld

Rendszám-azonosítás a benzinkutaknál

Digitális videokamerákkal, rendszámfelismerő készülékekkel szerelik fel a hazai benzinkutak többségét, mi több, a töltőállomáson történteket a közeli rendőrőrsön folyamatosan nyomon lehet majd követni - olvasható a Magyar Hírlapban.

A benzinkutakat üzemeltető társaságok a sorozatos rablások miatt úgy határoztak, hogy előrehozzák biztonsági beruházásaikat, s erre 3-4 milliárdot költenek.

A benzinkutak védelmét tekintve az összkép nem olyan rossz, mint ahogy az a híradásokból látszódik, a Magyar Ásványolaj-szövetségbe (MÁSZ) tömörült “színes” társaságoknál az európai követelményeket is kielégítő állapotok uralkodnak – mondta lapunknak Bozsik Frigyes, a szervezet kútbiztonsági csoportjának tagja.

Mindemellett az idén 26 támadást követtek el benzinkutak ellen, szemben a tavalyi 29-cel. Igaz, az év vége előtt immár hagyományosan növekszik a támadási kedv, úgyhogy a statisztika szilveszterig még romolhat. Nyugaton a miénknél szolidabb a helyzet, keleten, a szomszédos Ukrajnában viszont sorozatlövő fegyverekkel támadnak. Kijevben nincs különbség egy pénzintézet és egy töltőállomás kirablása közt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik