Belföld

Több száz iraki ellenállót fogtak el

Szaddám Huszein iraki exelnök elfogása nyomán több száz további irakit is őrizetbe vettek az amerikai katonai hatóságok , köztük az Irakban tevékenykedő nemzetközi koalíció ellen irányuló felkelés több vezetőjét - jelentette be vasárnap Richard Myers tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke.

Myers azzal magyarázta az amerikai sikert, hogy Szaddám Huszein elfogása nyomán Washington új információk birtokába jutott, s ezek révén most jobban érti az iraki ellenállás szerkezetét.

Mint az amerikai Fox televízió műsorában elmondta, pontos számot nem tud közölni, mert még javában tart az ellenállás szervezőinek felkutatására szervezett akció. Amerikai részről feltételezik, hogy az elfogott több száz személy között vannak a lázadás egyes vezetői, egyes ellenállócsoportok fejei is.

Az új értesülések összefüggenek Szaddám Huszein elfogásával, de nem az elfogott exelnöktől származnak, hiszen Szaddám Huszein semmilyen módon nem működik együtt az amerikai hatóságokkal. A friss értesülések mintegy a bukott diktátor elfogására tett előkészületek melléktermékeként bukkantak fel – tűnt ki szavaiból.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik