Belföld

Nem részesülnek a karácsonyi lázból a kisüzletek

Miközben a belterületi üzletekben nem volt nagy a tolongás aranyvasárnap, a városszéli hipermarketek, barkács- és szórakoztató elektronikai áruházak az idén is - olvasható a Világgazdaságban.

A megváltozott vásárlási szokásokra panaszkodtak aranyvasárnap néhány belvárosi üzletben. Egy Váci utcai boltban például azon keseregtek, hogy jó, ha naponta egy kabátot adnak el, amióta mindenki a város szélére jár vásárolni, s egy-két belterületi üzletközpontban sem volt tapasztalható a korábbról ismert aranyvasárnapi láz. Ilyen helyeken inkább hétköznap – munka előtt, alatt, után – nagy a látogatottság. A budaörsi megaáruházakhoz viszont annyian igyekeztek, hogy az autópálya-kijáratnál összetorlódtak az autók, és hasonló volt a helyzet a dunakeszi Auchan környékén is.

Az aranyvasárnapi forgalomról elmondták, hogy átlagosan 15-18 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel ezelőtt, s a nyolc vidéki áruházban még ennél is nagyobb volt a növekedés. Ezt részben annak tulajdonítják, hogy a vásárlók egyre inkább kihasználják a 20 óráig meghosszabbított nyitva tartást. A hálózatban tegnap a legkelendőbbek a lakásfelszerelési cikkek, dekorációs anyagok és kellékek, kéziszerszámok és a fenyők voltak, amelyek közül az érdeklődés egyre nő a műfenyők és a gyökeres fák iránt.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik