Belföld

Kovács reagált Szili kritikájára

"Egyet nem szabad csinálni: politikusként meggazdagodni" - jelentette ki Kovács László, amikor az MTV hétfői Nap-kelte műsorában Szili Katalin elnökhelyettes nyilatkozatáról kérdezték.

Az MSZP elnöke szerint a párt erkölcsi színvonala és morális megítélése az elmúlt években fejlődött. “Ha van is a párttagok – és nem a vezető politikusok – között olyan, aki törvényt sért, annak felelnie kell az igazságszolgáltatás előtt, és a pártból is távoznia kell” – vélekedett.

Szili Katalin szombaton Szegeden a reformszocialisták születésnapja alkalmából rendezett műhelyvitán azt mondta: ma úgy tűnik, az MSZP olyan párt, amelyben, hasonlóan a többihez, mindig három párt van egyszerre jelen: az ideológiai, a technokrata és zsákmánypárt. “Az ideológiai párt, amely megnyeri a választásokat, a technokrata párt, amelyik nekiáll jól-rosszul kormányozni és a zsákmánypárt, amelyik segít abban, hogy elveszítsük a hitelünket”.

Arra a kérdésre, mi a pártelnök véleménye most arról a korábbi álláspontról, hogy akire a korrupció árnyéka vetül, távozzék, Kovács László azt mondta: “(…) egy ilyen megfogalmazás nem szükségképpen a korrupcióra utal, hanem arra az egyébként nem ritka magatartásra, hogy ha valakinek lehetősége van akár hatalomban, akár anyagiakban gyarapodni, az többnyire megteszi, és ez nem szükségképpen törvénytelen út. Tehát lehet törvényesen is gyarapodni. Ami nem bizonyosodott be, azt vádként megfogalmazni nem lenne célszerű. Önmagában a gyarapodási szándék nem tisztességtelen.”


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik