Belföld

Tőkeemelésre készül a “magyar fapados”

Több millió utasra számít működése első évében a Wizz Air; a londoni bejegyzésű légitársaság egyik alapítója Váradi József, a Malév korábbi vezérigazgatója.

Kázmér Natasa, a Wizz Air kommunikációs vezetője kedden elmondta, hogy az új légitársaság az idén szeptemberben alakult meg az Egyesült Királyságban és várhatóan a napokban kerül sor a két lépcsőben tervezett tőkeemelés első ütemére. Hozzátette, hogy a tevékenységhez szükséges engedélyezési procedúrát már elindították. A cég Magyarországon és Lengyelországban alapított leányvállalatokat.

A Wizz Air várhatóan jövő májusban indítja első járatait, a kelet-közép európai országok EU-csatlakozásával egy időben. A légitársaság közleménye szerint a változó jogszabályi környezet, különösen a légi piac liberalizációja teremt kedvező körülményeket a startra.

Jelenleg több régióbeli repülőtérrel is folynak a tárgyalások a bázisrepülőterek kialakításáról. Hasonlóan más európai diszkont társaságokhoz, a Wizz Air egyszerre több bázis kialakításával kíván szélesebb utazási lehetőséget biztosítani a régió utasainak - teszik hozzá. A döntés várhatóan a közeljövőben születik meg a reptéri díjak és egyéb feltételek függvényében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik