Belföld

Magyar “nem” a versenyfejezetre?

24.hu
24.hu

2002. 10. 18. 15:03

[FN, Bruxinfo] Magyarország a pénteki soron kívüli tárgyalási fordulón várhatóan elutasítja az Európai Unió ajánlatát a versenyfejezet ideiglenes lezárására. A magyar fél a kedvezőbb alku reményében tovább tárgyal a befektetési adókedvezmények sorsáról. Normális esetben örömteli eseménynek minősülne, hogy az EU felajánlja hazánknak a rendkívül bonyolult versenyjogi fejezet ideiglenes lezárását. A magyar tárgyalóküldöttség azonban, ha csak az utolsó pillanatban nem következik be 180 fokos fordulat a pozíciókban, udvariasan elutasítja majd az Unió ajánlatát, amelyet nem tart elég nagyvonalúnak. Az egyetlen vitás kérdés tulajdonképpen az, hogy mi legyen a befektetésösztönző hazai fejlesztési adókedvezmények sorsa. A magyar fél jobb híján belement abba, hogy a csatlakozás időpontján túlnyúló szerzett jogokat az EU-előirásainak megfelelően át kell alakítani, ám ezzel párhuzamosan arra törekszik, hogy a cégek lehetőleg minél kevesebb veszteséggel megússzák a műveletet.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.