Belföld

A tej erő, egészség – vallja Demszky Gábor

24.hu
24.hu

2002. 08. 28. 17:10

[FN] A fővárosban tíz éve sikerrel működő iskolatej-akció országos kiterjesztését is javasolja majd Demszky Gábor a miniszterelnöknek a rövidesen várható megbeszélésükön. A főpolgármester abszurdnak tartja, hogy jelenleg az ország egyharmadában, hét megyében juthatnak csak hozzá ingyen a rászoruló diákok a reggeli egy pohár tejhez és az egy kiflihez. Budapesten jelenleg az általános iskolások 55 százaléka, 76 ezer diák kap naponta ingyen tejet és kiflit. Az akcióban résztvevő hét megyében a Sole jelenleg 250 ezer diákot lát el tejjel-kiflivel. Az akció országos kiterjesztése esetén 1,3 millió diák biztosan nem üres gyomorral kezdené a napot. Magyarországon évente 400 millió liter a tejfelesleg, amit nyomott áron exportálnak. Az akcióhoz jelenleg 11 millió liter tejet használnak fel, országos kiterjesztés esetén ezt 50 millió literre növelhetné a Sole.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.