Belföld

A GM megszerzi a Fiat pénzügyi egységét?

24.hu
24.hu

2002. 06. 14. 10:56

[FN] A világ legnagyobb autógyártója, a General Motors tárgyalásban van a Fiat Grouppal, hogy átvegye annak önállóan működő pénzügyi egysége fölött az irányítást. Az már tudva levő, a GM ajánlatot tett a Fidis 51 százalékának megszerzésére, amely a Fiat autórészlegének a vásárlói hitellel foglalkozó egysége. Ez az üzlet meghiusíthatja három olasz bank terveit, amelyek úgyszintén pályáznak a cégre. A Fiattal egyébként hosszú idő óta üzleti kapcsolatban álló GM az után vette fel Olaszország legnagyobb ipari csoportjával ez ügyben a kapcsolatot, miután az itáliai bejelentette, a Banca di Roma, az Intesa BCI és SanPaolo IMI is szeretne többségi tulajdont szerezni a Fidisben. A Fiat kénytelen megválni néhány egységétől a pénzügyi átszervezés közben, mert a csoport jövője felgyülemlett adósssága miatt igen elbizonytalanodott. [More on FT.com]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.