Advent

Drága a hal, van, aki anélkül főzi a halászlevet

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Harminc százalékkal drágább lett a hal, így van, aki a hal nélküli halászlé receptjét tanulja: algaalappal is készülhet a karácsonyi vacsora – olvasható a HVG csütörtökön megjelenő, karácsonyi számában.

A szegedi piacon szerzett tapasztalatok alapján azt írják, van, aki kivételesen inkább élő halat vásárol, csak hogy megússza a filézés és a szeletelés árát.

A fenyőárusoknak négyszeres díjat kell fizetniük, ezzel indokolják a magasabb árakat is, és nem lepődnek meg, ha fenyő helyett sok nyugdíjas csak ágakat vásárol. A karácsonyi díszeknek is kisebb a keletjük, az árus szerint szerencse, hogy maradt a tavalyi készítésű asztali díszekből, mert azokat valamivel olcsóbban tudják adni. Az újak már drágák, mert a Mol alaposan megemelte a gyertya alapanyagának, a paraffinnak az árát, háromszor annyit is elkérnek érte, mint tavaly

– olvasható a cikkben.

A lap ismerteti a Medián karácsonyi felmérésének eredményét is, amelyből kiderül: tavasz óta 45-ről 66 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik