Advent

Bámulták a macskák a karácsonyfát, így derült ki, hogy életveszélyes vendég bujkál rajta

Getty Images
Getty Images

Decemberben mindenkiben van egy kicsi izgalom, hogy mit talál majd a karácsonyfa alatt szenteste, de egy dél-afrikai családot idő előtt érte a meglepetés az ágakon, írja a CNN.

A Costa Rica-i származású Rob és Marcela Wild arra lett figyelmes, hogy a fa feldíszítése után néhány órával a macskáik nagyon erősen bámulják a dekorációkat.

A nő arra tippelt, hogy talán egy egér lehet a tűlevelek között. Nem sokkal később bizonyosodtak meg róla, hogy egy egészen más állatról van szó: egy életveszélyes falakó kígyó bámult vissza rájuk.

Getty Images

Rob Wildnak elsőre fogalma nincs volt az állat pontos fajáról, ezért rákeresett, milyen kígyók élnek a környékükön. Azonnal egyértelművé vált számára, hogy egy falakó kígyóval van dolguk, amely mérgével képes embert is ölni.

A fajhoz tartozó egyedek alapvetően félénkek, de Afrika egyik legveszélyesebb kígyójaként tartják számon. Mérge vérömlenyt okoz az emberi szervezetben és már nagyon kis mennyiségben halálos lehet.

A pár rögtön segítséget hívott, a szakértők pedig befogták a kígyót, amely egy 1.3-1.5 méter hosszú nőstény volt. Amíg kiérkeztek, kérték Robékat, hogy tartsák szemmel valahogy a kígyót, de csak tisztes távolságból.

Valószínűleg élelemért, vízért vagy menedékért osont be a család házába, és a fán érezte a legjobban magát, itt tudott elbújni az emberek elől. Gerrie Heyns kígyószakértő egyébként a falakó kígyó általi támadások eléggé ritkák, és bár tényleg jobb félni, mint megijedni, kicsit démonizálták már Afrikában a fajt.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik